Alistair Overeem uit Strikeforce Heavyweight Grand Prix gezet.

Alistair Overeem is door de nieuwe eigenaar van Strikeforce, Zuffa, uit het toernooi gezet omdat hij weigerde te vechten op 10 september aanstaande. Hij wordt nu vervangen door Daniel Cormier, die het in de halve finale opneemt tegen Overeems oorspronkelijke tegenstander Silva Bigfoot.


Overeem vertelde dat hij nog te geblesseerd was en onvoldoende voorbereid om in september de octagon te betreden. Het gevecht zou in eerste instantie in oktober plaats vinden en dat zou voor Overeem geen probleem zijn. Tijdens zijn laatste partij had Overeem een gebroken teen opgelopen en zou er niet voldoende van hersteld zijn. En Overeem houdt er niet van om zich op te laten jagen, dus gaat hij niet naar de pijpen dansen van de organisatie.

Dana White's verweer is dat ze een afspraak hebben met de televisie zender en ze het wel moeten broadcasten op 10 september. De spreekwoordelijk 'show must go on' en als het zonder Overeem is, het zij zo, volgens de kersverse mede-eigenaar van Strikeforce.

Voor het toernooi is het wel een aderlating dat een van de kanshebbers nu verstek laat. gay porn Overeem zelf lijkt er niet al te rouwig om want hij zegt dat hij in oktober sowieso vecht. Is het niet voor Strikeforce, dan een bokspartij of K-1.