It's Showtime kampioen en K-1 vechter Daniel Ghita vertrekt ook naar VS

De kersverse kampioen bij It's Showtime Daniel Ghita maakt ook de overstap naar de Verenigde Staten. Niet om er zelf een partij te vechten of een andere discipline te leren, maar om wederom zijn trainingsmaatje Alistair Overeem bij te staan in zijn voorbereiding tegen Junior Dos Santos, voor de UFC titel bij de zwaargewichten.

Overeem heeft Ghita gevraagd om de oversteek te maken voor een aantal weken zodat ze samen 'staand' kunnen trainen. De bedoeling was eerst dat Ghita het kamp van Dos Santos zou helpen maar nadat Overeem hem vroeg, was de keus snel gemaakt. Ghita heeft Overeem ook bij zijn voorbereiding tegen Lesnar geholpen en de samenwerking beviel dusdanig goed, dat ze deze voort gaan zetten.

 Ghita vecht nog wel eerst een kickbokspartij in Zagreb tegen Mike's Gym vechter Sergeii Lascenko op 10 maart en vertrekt ongeveer eind maart richting Florida. Daar verblijft hij 2 maanden tot na de partij van Overeem op 26 mei. Daarna keert Ghita weer terug naar Nederland, waar hij zijn voorbereiding weer oppikt voor zijn partij tegen Frederic Sinistre in Brussel, op het afscheidsgala van Peter Aerts georganiseerd door It's Showtime.